Tegenlicht meet-up Houtbouwers

Op 15 januari staat WikiHouse op de agenda van de VPRO Tegenlicht meet-up naar aanleiding van de uitzending Houtbouwers. Kern van de avond vormt het gesprek tussen de aanwezigen over de vraag of en zo ja wat Almere met houtbouw “nieuwe stijl” zou kunnen. Biedt het nieuwe kansen? Past het in duurzaamheidsbeleid? Waar liggen mogelijkheden, grenzen? Het gesprek wordt aangejaagd door relevante gasten die het onderwerp vanuit verschillende invalshoeken belichten, onder wie:

  • Vincent Muller, architect en een van de grondleggers van Wikihouse, een in Almere Poort inmiddels gerealiseerd houtbouwconcept.
  • Dan Bruggink (ORGA architect), ontwerper van verschillende houtbouwprojecten in Almere.
  • Tom Bergmans (directeur Hemubo) en/of Kevin Nannes, projectontwikkelaar bij Hillen-Roosen, ook actief in Almere die m.n. over hun Amsterdamse houtbouwervaringen vertellen.
  • Jan van Barneveld, directeur ontwikkeling en renovatie bij woningcorporatie “De Alliantie”, die bezig zijn met een Almeers (hoogbouw) initiatief in hout.
  • Maurijn Odé (ROC Flevoland) en Hasib Moukaddim (Windesheim) over cross-overs tussen bouw, ICT en installatietechniek en de relatie tussen onderwijs en bedrijfsleven.

Aanmelden De meet up vindt plaats op 15 januari van 20.00 tot 21.30 uur in de Nieuwe Bibliotheek in Almere.  De toegang is gratis op vertoon van een kaartje.

Aanmelden kan via deze link.