Gezocht: studenten co-makership Klein Wonen

Iets voor jou? Lees dan onderstaande tekst en reageer.

Omschrijving opdracht:

Naar aanleiding van de goede resultaten van de BouwEXPO Tiny Housing onderzoekt de gemeente Almere hoe ‘klein wonen’ verder kan worden uitgerold. Doelstellingen daarbij zijn: doorstroming, betaalbaarheid, diversiteit in de wijk, en ruimte voor eigen initiatief. Daartoe worden invullocaties onderzocht. Denk aan stedelijke verdichtingslocaties, dakenlandschappen, menging met bedrijfsterreinen, langs sociaal onveilige plekken, op het water. Nadat een of meer locaties zijn bepaald, moeten daarvoor stedenbouwkundige voorstellen worden uitgewerkt. Indien gewenst in het kader van je opdracht kan een architectonische uitwerking worden gemaakt.

Over de BouwEXPO Tiny Housing

Op de BouwEXPO Tiny Housing zijn 16 vrijstaande, geschakelde en gestapelde huisjes gebouwd die dit jaar bewoond zullen gaan worden. Ze zijn gebouwd in een hoge dichtheid omdat klein wonen ook moet in nieuwbouwwijken en de bestaande stad. Het wijkje behoort tot de voorbeeldige inzendingen Gouden Piramide 2018 en heeft architectuurprijzen gewonnen.

Wij bieden:

In overleg kan de studie opdracht tegelijkertijd bij zowel de gemeente als bij Atelier Dutch plaatsvinden. Daarmee kan je bekend worden met de gemeentelijke praktijk en een stedenbouwkundig- en architectenbureau.

Wij zoeken:

Comaker en/of afstudeerder. Er kunnen 2, maximaal 3 studenten worden begeleid.

Periode / Duur:

minimaal 20 weken (of in overleg een kortere periode)

Opleidingen:

  • Stedenbouw
  • Planologie
  • Bouwkunde

Onze website:

http://www.bouwexpo-tinyhousing.nl/

Is dit iets voor jou? Neem dan contact op met programma manager Jacqueline Tellinga per mail jtellinga@almere.nl of telefonisch 06 30 36 27 25