Jubileummagazine Vijf jaar Woningbouwatelier: Succesvolle experimenten als voorbeeld voor Bouwwereld.

Al vijf jaar experimenteert het Woningbouwatelier in Almere met verschillende praktische wooninnovaties, waarvan de lessen voor de hele bouwwereld bruikbaar zijn. Met onder andere WikiHouse en Tiny Housing krijgt het atelier de aandacht van veel (inter)nationale partijen en overheden.

Op donderdag 3 juni overhandigt Tineke Lupi, programma manager Vernieuwend Wonen – Almere 2.0, tijdens het online event van Building Holland het jubileummagazine aan Jan Willem van de Groep, initiator in de bouwinnovatie, columnist en inspirator.

‘Het woningbouwatelier richt zich op oplossingen voor actuele vraagstukken in de woningbouw’, zegt van de Groep in aanloop naar de overhandiging. ‘Willen we groot of klein bouwen? Circulair en ook biobased? En stellen we veel regels op, of juist zo min mogelijk? Ook is het verspreiden van kennis binnen bouw en vastgoed erg lastig, met name het adapteren van kennis voor een volgende stap. Het Woningbouwatelier vervult een erg belangrijke rol in deze vraagstukken en uitdagingen.’

Bekijk hier het Woningbouwatelier magazine!