Bouw SUNK op BouwEXPO Tiny Housing

Vorige week is in één dag de constructie van SUNK gebouwd op de BouwEXPO Tiny Housing in Almere Poort. In dit nieuwe prototype tiny house is de buitenruimte onderdeel van het totale volume van het huisje. In tegenstelling tot tiny houses die ontworpen zijn voor een vrij gebied, kan SNUK juist worden toegepast in een stedelijke context. Het ontwerp kan worden geschakeld en sluit daarmee aan op de traditionele rijtjesverkaveling in Nederland.

Het huisje is 6 bij 3 meter, heeft twee woonlagen met een woonoppervlak van in totaal ongeveer 50 m2 en een gemiddelde hoogte van 3,25 meter. Bijzonder aan het ontwerp is dat binnen- en buitenruimte in elkaar overlopen. De glazen gevel helpt daarbij; deze kan opzij worden geschoven. De kavel waarop SUNK wordt gebouwd is klein; ongeveer 63 m2. De tuin ligt verzonken op de kavel; het terras ligt zowel binnen als buiten. Daardoor lijkt de leefruimte groter dan de eigenlijke woonkamer van 7,5 m2.

SUNK is een ontwerp van architect Leo Harders in opdracht van André Voermans. Het is een tweede ontwerp in de KNUS-line. Het eerste ontwerp uit deze lijn, SNUK, stond al op de BouwEXPO.

Bekijk in deze bijzondere video hoe de constructie van SUNK in één dag is gebouwd:

Meer Nieuws

WikiHouse in VPRO Tegenlicht

WikiHouse in VPRO Tegenlicht

Waar kun je wonen als je jong bent en toe aan een eigen plek? We zitten middenin een wooncrisis die veel jongeren treft. Twintigers en dertigers op zoek naar een eerste huur- of koophuis kunnen moeilijk een betaalbare woning vinden.

Lees meer
Een eigen ontwerp wordt een eigen huis

Een eigen ontwerp wordt een eigen huis

Van een ontwerptekening naar een echte woning. Zelfbouwer Sebastiaan loopt samen met architect Vincent Muller rond in zijn WikiHouse in aanbouw. Daar komen de ontwerpideeën echt tot leven.

Lees meer