Het is zover: de eerste palen zijn de grond in!

De bouw van WikiHouse De Stripmaker is begonnen. Op 20 juli zijn de eerste palen de grond in geslagen. Op deze mijlpaal van dit unieke bouwproject, hebben de toekomstige bouwers een toost uitgebracht op een voorspoedige bouw. Als het fundament er ligt, kunnen de zelfbouwers aan de slag.

Het begin is er!

Met het slaan van de heipalen is de eerste stap gezet voor de zelfbouwers. De komende periode zullen er 13 WikiHouses verrijzen aan De Stripmaker in Almere Buiten. De bewoners bouwen hun eigen huis. Ze werken al een tijd samen en zijn inmiddels een hechte groep geworden.

Zo hebben ze elkaar geholpen bij het ontwerpen, passen en meten. Maar ook onderwerpen als het regelen van financiering, beoordelen van offertes en de gezamenlijke inkoop van materialen bespreken ze met elkaar. Deelnemer Sebastiaan: “Het is geweldig om je eigen huis te ontwerpen én helemaal zelf te bouwen. Nu helpen we elkaar ook bij het bouwen. Heel bijzonder om te doen.”

WikiHouse zelfbouwpakket

Het WikiHouse is een zelfbouwpakket. Een computergestuurde zaag freest op dit moment houten plaatmateriaal tot handzame onderdelen. Samen vormen ze het bouwpakket voor het casco van de woning. Voor iedere woning bezorgt de zagerij het bouwpakket.

In de grote loods op het bouwterrein zetten de zelfbouwers de onderdelen zelf of met behulp van vrienden en vrijwilligers in elkaar. Alle onderdelen samen vormen het casco van het WikiHouse. Zelfbouw bij WikiHouse De Stripmaker betekent dus dat je zélf je handen uit de mouwen steekt.

Eerste grote WikiHouse-project

Wikihouse De Stripmaker is het eerste project ter wereld waarbij op zo’n grote schaal WikiHouse-woningen gelijktijdig worden gebouwd. Tineke Lupi, programmamanager van Het Woningbouwatelier: “Het ligt nu in jullie handen als zelfbouwers om de droom die wij hadden voor vraaggerichte, betaalbare en energiezuinige woningen te laten zien aan Almere en de hele wereld.”

Wil je meer informatie over WikiHouse De Stripmaker ga dan naar www.wikihousedestripmaker.nl

Bekijk hier de film over de start van de bouw.

Meer Nieuws

Bouw SUNK op BouwEXPO Tiny Housing

Bouw SUNK op BouwEXPO Tiny Housing

Vorige week is in één dag de constructie van SUNK gebouwd op de BouwEXPO Tiny Housing in Almere Poort. In dit nieuwe prototype tiny house is de buitenruimte onderdeel van het totale volume van het huisje.

Lees meer
Een eigen ontwerp wordt een eigen huis

Een eigen ontwerp wordt een eigen huis

Van een ontwerptekening naar een echte woning. Zelfbouwer Sebastiaan loopt samen met architect Vincent Muller rond in zijn WikiHouse in aanbouw. Daar komen de ontwerpideeën echt tot leven.

Lees meer
Puzzelen met hout

Puzzelen met hout

Een eigen huis, dat je met bloed, zweet en tranen in elkaar hebt gezet. Het creëert een sterk gevoel van eigenaarschap. Loop met architect Vincent Muller mee over de bouwplaats van WikiHouse De Stripmaker, terwijl hij vertelt over zelfbouw.

Lees meer