Landelijke bijeenkomst ‘Klein wonen, grootse blik’

Kleine woningen zijn in trek. Dat geldt voor tiny houses – vaak vrijstaande woningen, al dan niet door bewoners zelf ontworpen – en micro-appartementen, in trek in hartje centrum van de populairste steden in Nederland. Naar verwachting blijft deze vraag ook in de aankomende decennia bestaan. Het aantal eenpersoonshuishoudens blijft voorlopig stijgen, de populariteit van de stad zal nog wel even aanhouden en ook de interesse in duurzaamheid neemt toe. Daarom organiseert Platform31 in samenwerking met Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, gemeente Almere, het Woningbouwatelier en het Ministerie van BZK op dinsdag 3 oktober een tweede evenement over dit onderwerp. Wij nodigen u van harte uit om u in te schrijven.

Grootste blik op klein wonen

In juni organiseerden we een eerste bijeenkomst, waarvoor boven verwachting veel interesse was. En er zijn veel nieuwe vragen opgekomen. Voor ons aanleiding om de bijeenkomst een vervolg te geven. Op 3 oktober willen we meer mensen de gelegenheid bieden kennis te maken met klein wonen én willen we dieper op de materie ingaan. Met een grootse blik willen we samen met u kijken naar het fenomeen klein wonen: bouwregelgeving, kansen voor tijdelijkheid, mogelijkheden voor verdichting, zelfvoorzienendheid en duurzaamheid zijn een aantal onderwerpen die aan bod komen.

Kansen en mogelijkheden

We merken bij zowel tiny houses (vaak grondgebonden) als micro-appartementen dat bewoners bewust kiezen voor een bepaalde leefstijl, waarbij woonoppervlak ondergeschikt is aan andere zaken in het leven. Ook spelen slim ontwerpen, betaalbaarheid, communitygevoel en duurzaamheid een rol. Graag gaan we met u in gesprek over de vele aspecten die klein wonen heeft en de kansen en mogelijkheden van deze vorm van wonen. Na afloop van het evenement bieden we u de mogelijkheid om een aantal bijzondere Tiny Houses te bezichtigen, gebouwd door de winnaars van de prijsvraag Tiny Houses op het terrein van de BouwEXPO

Datum: Dinsdag 3 oktober 2017
Tijd: 09.30 – 17.00 uur
Locatie: Almere
Prijs: Deelname is kosteloos, maar niet vrijblijvend