Eerste ontwerpsessie WikiHouse De Stripmaker

De toekomstige bewoners van WikiHouse De Stripmaker hebben een vliegende start gemaakt. Tijdens de eerste ontwerpsessie bouwden ze hun woning met de WikiHouse-bouwelementen op de kavelkaart. Zo vormden ze gezamenlijk de contouren van hun eigen buurtje. De komende maanden werken de deelnemers het ontwerp voor hun woning verder uit met hulp van de architect.

Nog één kavel beschikbaar
Er is in de eerste fase van het project nog plaats voor één deelnemer die een eigen hoekhuis kan vormgeven. Meer informatie over de kavel en het project is te vinden op www.wikihousedestripmaker.nl. WikiHouse De Stripmaker is een uniek zelfbouwproject waar bewoners zelf hun woning ontwerpen en ook letterlijk zelf bouwen met het WikiHouse houtbouwsysteem. De locatie ligt in Almere Buiten naast de Oostvaardersplassen.

Nieuwsgierig naar de eerste ontwerpsessie? Bekijk de foto’s hieronder.

MEER NIEUWS

Zorg dendert de wijken in…en we zijn niet klaar!

Zorg dendert de wijken in…en we zijn niet klaar!

Zorg dendert de wijken in…en we zijn niet klaar!Door: Claudia Laumans Zorg dendert de wijken in, mensen willen regie houden, gemeentes vinden het lastig om zorgdomein en vastgoeddomein te integreren. Op het Zorgsaam Wonen congres dat op 25 november plaatsvond in...

Lees meer
WikiHouse in VPRO Tegenlicht meet-up Houtbouwers

WikiHouse in VPRO Tegenlicht meet-up Houtbouwers

WikiHouse in VPRO Tegenlicht meet-up Houtbouwers Op 15 januari staat WikiHouse op de agenda van de VPRO Tegenlicht meet-up naar aanleiding van de uitzending Houtbouwers. Almere heeft een enorme bouwopgave. En er is een zekere traditie van vernieuwing en innovatie. Is...

Lees meer
Kleiner wonen in bestaande wijken

Kleiner wonen in bestaande wijken

Lotte Boas en Julian Nijholt onderzoeken voor het Woningbouwatelier wat de mogelijkheden zijn voor het toevoegen van kleine woningen in bestaande woonwijken. Wat kan er allemaal en wat vinden bewoners in de wijk hiervan.
Lees meer