Gezocht: studenten co-makership Klein Wonen

Iets voor jou? Lees dan onderstaande tekst en reageer.

Omschrijving Opdracht:

Naar aanleiding van de goede resultaten van de BouwEXPO Tiny Housing onderzoekt de gemeente Almere hoe ‘klein wonen’ verder kan worden uitgerold. Doelstellingen daarbij zijn: doorstroming, betaalbaarheid, diversiteit in de wijk, en ruimte voor eigen initiatief. Daartoe worden invullocaties onderzocht. Denk aan stedelijke verdichtingslocaties, dakenlandschappen, menging met bedrijfsterreinen, langs sociaal onveilige plekken, op het water. Nadat een of meer locaties zijn bepaald, moeten daarvoor stedenbouwkundige voorstellen worden uitgewerkt. Indien gewenst in het kader van je opdracht kan een architectonische uitwerking worden gemaakt.

Over de BouwEXPO Tiny Housing

Op de BouwEXPO Tiny Housing zijn 16 vrijstaande, geschakelde en gestapelde huisjes gebouwd die dit jaar bewoond zullen gaan worden. Ze zijn gebouwd in een hoge dichtheid omdat klein wonen ook moet in nieuwbouwwijken en de bestaande stad. Het wijkje behoort tot de voorbeeldige inzendingen Gouden Piramide 2018 en heeft architectuurprijzen gewonnen.

Wij bieden:

In overleg kan de studie opdracht tegelijkertijd bij zowel de gemeente als bij Atelier Dutch plaatsvinden. Daarmee kan je bekend worden met de gemeentelijke praktijk en een stedenbouwkundig- en architectenbureau.

Wij zoeken:

Comaker en/of afstudeerder. Er kunnen 2, maximaal 3 studenten worden begeleid.

Periode / Duur:

minimaal 20 weken (of in overleg een kortere periode)

Opleidingen:

  • Stedenbouw
  • Planologie
  • Bouwkunde

Onze website:

http://www.bouwexpo-tinyhousing.nl/

Is dit iets voor jou? Neem dan contact op met programma manager Jacqueline Tellinga per mail jtellinga@almere.nl of telefonisch 06 30 36 27 25

Meer Nieuws

Bouw SUNK op BouwEXPO Tiny Housing

Bouw SUNK op BouwEXPO Tiny Housing

Vorige week is in één dag de constructie van SUNK gebouwd op de BouwEXPO Tiny Housing in Almere Poort. In dit nieuwe prototype tiny house is de buitenruimte onderdeel van het totale volume van het huisje.

Lees meer
Een eigen ontwerp wordt een eigen huis

Een eigen ontwerp wordt een eigen huis

Van een ontwerptekening naar een echte woning. Zelfbouwer Sebastiaan loopt samen met architect Vincent Muller rond in zijn WikiHouse in aanbouw. Daar komen de ontwerpideeën echt tot leven.

Lees meer
Puzzelen met hout

Puzzelen met hout

Een eigen huis, dat je met bloed, zweet en tranen in elkaar hebt gezet. Het creëert een sterk gevoel van eigenaarschap. Loop met architect Vincent Muller mee over de bouwplaats van WikiHouse De Stripmaker, terwijl hij vertelt over zelfbouw.

Lees meer