Samenwerking Ikea en WikiHouse

Ikea x Wikihouse

Pionieren, vrijdenken, initiatief nemen en experimenteren zitten in het DNA van Almere. Als jongste stad van Nederland kan Almere als geen ander inspelen op de veranderende woningbehoeften, nu en in de toekomst. Almere is dé stad van het woonexperiment waar invulling wordt gegeven aan nieuwe vormen van wonen in de breedste zin; van duurzaam klein tot groots in de duinen. Het Woningbouwatelier is ‘het instituut’ dat de vernieuwing in het wonen aanjaagt in de stad van het woonexperiment: Almere.

Samenwerking Ikea x Woningbouwatelier

Het atelier geeft met vernieuwende woonexperimenten een impuls aan de diversiteit, toegankelijkheid en kwaliteit van de woningmarkt. Een van de gerealiseerde experimenten is het WikiHouse. Deze complete zelfbouwwoning is slechts 38m2 groot. Klein, betaalbaar en duurzaam zijn kernbegrippen waar IKEA zich in herkent en in het bijzonder in het doe-het-zelfbouw concept WikiHouse. Daarom is het WikiHouse recent grotendeels duurzaam ingericht door IKEA. Daarnaast organiseert IKEA organiseert de komende maanden enkele activiteiten als onderdeel van de samenwerking. Zoals een interview estafette met 9 experts over de vraag “Hoe zorgen we er voor dat Nederland duurzamer gaat leven”.  De interviews worden opgenomen en daar worden pod-casts van gemaakt. onder andere Milan Meyberg, ecopreneur DGTL en Jaap Korteweg, De Vegetarische Slager, worden geïnterviewd. Houdt de Ikea website in de gaten voor de pod-casts en andere ontwikkelingen!

Klein wonen ervaren

Om te ervaren hoe het leven in een kleine, betaalbare en duurzame woning is, hebben  5 miljoen Ikea familieleden via de Ikea- nieuwsbrief de uitnodiging gekregen om mee te dingen naar één van de tien overnachtingen in het door Ikea ingerichte WikiHouse. Alleen deze tien gelukkigen krijgen de kans om daadwerkelijk de droom van het overnachten van de showroom te beleven.

Alle andere geïnteresseerden kunnen  binnenkijken dankzij de mooie reportage van IKEA.

Wat is WikiHouse

WikiHouse is een doe-het-zelfbouw concept. Het is een duurzaam en digitaal geproduceerd houtskelet bouwpakket waarmee je zelf je huis (of werkruimte) kunt ontwerpen én bouwen; maak een digitaal ontwerp, zaag je woning uit met een computergestuurde zaag en zet de onderdelen in elkaar met je vrienden en familie. Met ieder zelfontworpen huis wordt het concept slimmer.

Je eigen WikiHouse?

Binnenkort krijgen 20-25 geïnteresseerden de kans om hun eigen WikiHouse te ontwerpen, bouwen en inrichten in Almere. Dit is dé kans om zelf te experimenteren en aan de slag te gaan met het vernieuwende woonconcept. Wil je hier meer informatie over neem dan contact op met de projectleider Ivar Diekerhof via [email protected]

Foto’s gemaakt door WikiHouse en Ikea