Pop-up atelier van start met première bewonersfilm

De Roef, het oudste pand in Haven-Centrum, werd donderdagavond 20 april als tijdelijk atelier voor vernieuwing van Haven in gebruik genomen met de première van een bewonersfilm. De 8 ‘filmsterren’ kwamen met vrienden en familie over de loper om de film te bekijken. De film werd met applaus ontvangen en de bewoners ontvingen een vrolijk lintje als dank voor hun medewerking.

De film werd gemaakt in het kader van prijsvraag Who Cares waarvoor Almere Haven als voorbeeldwijk meedoet. Who Cares zoekt ideeën voor een maatschappelijk vraagstuk: steeds meer mensen blijven thuiswonen terwijl ze zorg nodig hebben en hoe organiseren we dat met ons allen? Hoe maken we oude wijken geschikt voor de toekomst en geschikt voor álle bewoners? De film werd gemaakt door Woningbouwatelier om de jury van de prijsvraag en de teams die vanaf 17 mei in Haven aan de slag gaan om hun ideeën uit te werken, een indruk te geven van Havenaren.

Onder de noemer ‘Ik zie Haven al’ komen allerlei initiatieven samen die Haven na 40 jaar gereed maken voor de toekomst. In het atelier in de Roef wordt langzaam een expositie opgebouwd waar Havenaren die initiatieven kunnen bekijken en waar ook aan die plannen gewerkt wordt. Denk aan de ontwikkeling van het Stadswerfpark, de aanpak van het winkelgebied, nieuwbouw van seniorenwoningen, de aanleg van een voedselbos en vele andere initiatieven. Bewoners, corporaties, ontwikkelaars, winkeliers en de gemeente dragen hier allemaal aan bij.