WikiHouse Maker Space gereed

De WikiHouse Maker Space is gereed! Met deze mobiele freeslocatie kunnen WikiHouse onderdelen plaats onafhankelijk worden geproduceerd. De frees wordt digitaal aangestuurd door een computer. Door de zeer nauwkeurige berekeningen en aansturing, worden de WikiHouse onderdelen met zo min mogelijk zaagverlies uit multiplex gefreesd. Voor de zomer komt de Maker Space naar Almere om de onderdelen voor de WikiHouses uit de tweede fase van ons experiment op De Stripmaker te frezen.

Wil je meer informatie over WikiHouse De Stripmaker ga dan naar www.wikihousedestripmaker.nl

Meer Nieuws

WikiHouse in VPRO Tegenlicht

WikiHouse in VPRO Tegenlicht

Waar kun je wonen als je jong bent en toe aan een eigen plek? We zitten middenin een wooncrisis die veel jongeren treft. Twintigers en dertigers op zoek naar een eerste huur- of koophuis kunnen moeilijk een betaalbare woning vinden.

Lees meer
Bouw SUNK op BouwEXPO Tiny Housing

Bouw SUNK op BouwEXPO Tiny Housing

Vorige week is in één dag de constructie van SUNK gebouwd op de BouwEXPO Tiny Housing in Almere Poort. In dit nieuwe prototype tiny house is de buitenruimte onderdeel van het totale volume van het huisje.

Lees meer
Een eigen ontwerp wordt een eigen huis

Een eigen ontwerp wordt een eigen huis

Van een ontwerptekening naar een echte woning. Zelfbouwer Sebastiaan loopt samen met architect Vincent Muller rond in zijn WikiHouse in aanbouw. Daar komen de ontwerpideeën echt tot leven.

Lees meer