Nominatie WikiHouse voor Architectuurprijs Almere

Het Experiment WikiHouse is genomineerd voor de Architectuurprijs Almere 2022. Deze prijs is een initiatief van de Kunstline Almere Flevoland (KAF), een theater en expositiecentrum in Almere.

WikiHouse bevindt zich in goed gezelschap, ook het elders in deze nieuwsbrieef genoemde Natural Pavilion is genomineerd voor de architectuurprijs. De prijs is vooral bedoeld om de architectuur in Almere zichtbaar te maken bij een groot publiek. Op de dag van de architectuur, zaterdag 18 juni a.s., wordt de Architectuurprijs uitgereikt aan het meest bijzondere project dat is gerealiseerd in de afgelopen twee jaar. Er worden drie prijzen uitgereikt. De vakjury, inwoners van Almere en een jeugdjury kiezen elk hun favoriete genomineerde. In een van de uitgaven van Almere deze Week geeft de Kunstlinie meer informatie over het stemmen.

Over de nominatie zegt jury van de Kunstlinie het volgende: WikiHouse is een uniek concept. Het is een betaalbaar, duurzaam en digitaal geproduceerd houtskelet bouwpakket waarmee je zelf je huis kunt ontwerpen en bouwen. Op basis van het speciaal ontwikkelde WikiHouse Swift-systeem is een ‘toolbox’ gecreëerd. Deze toolbox, die voldoet aan het bouwbesluit, bevat alle bouwdelen en kapvormen waarmee toekomstige bewoners hun eigen ontwerp kunnen maken.

Op het voor de prijsvraag ingediende filmpje komen enthousiaste bouwers Sebastian, Daphne en Wouter aan het woord over hun zelfbouwdroomhuis. Hun plannen zijn gerealiseerd met gebruikmaking van het WikiHouse bouwsysteem van architectenbureau Muller. Almere heeft een traditie in vernieuwend bouwen en wonen. Het WikiHouse haakt in op de trend van zelfbouwen, met gebruik van digitale technieken en duurzame materialen.

Benieuwd hoe een WikiHouse er uitziet? Kom dan langs op de Floriade, en bezoek het WikiHouse op de Flevocampus.