Eerst huren, dan kopen. Zelfbouwkavels WikiHouse De Stripmaker fase 2

Eerst huren, dan kopen. En toch zelfbouw

Je krijgt van Steenvlinder INC een klusbudget waarmee je jouw WikiHouse kunt bouwen. Je hebt maximaal 12 maanden om de woning af te bouwen. De eerste 6 maanden betaal je geen vergoeding aan Steenvlinder INC. Na 6 maanden betaal je 400 euro per maand als gebruiksvergoeding. Je woning is dan namelijk al wel bewoonbaar, maar nog niet helemaal klaar. Je hebt vervolgens nog 6 maanden om de woning helemaal af te maken. Daarna huur je de woning voor minimaal 2 jaar. Je betaalt in die periode een maandelijkse huur die nooit hoger is dan de sociale huurgrens (m.u.v. kavel 12). Daardoor kun je huurtoeslag aanvragen. Daarna heb je 5 jaar kooprecht tegen een gunstige, vooraf bepaalde prijs.

WikiHouse: betaalbare, duurzame houtbouw

WikiHouse is een betaalbaar, duurzaam en digitaal geproduceerd houtskelet bouwpakket waarmee je zelf je huis kunt ontwerpen en bouwen. Er zijn in fase 2 verschillende woningtypes beschikbaar: small (56 vierkante meter), medium (67 vierkante meter ) en large (73 vierkante meter). De volumes van de woningen liggen vast, maar met de architect kun je zelf de plattegrond en de gevelindeling bepalen. Is je woningontwerp klaar? Dan freest een computergestuurde frees al het houten plaatmateriaal tot handzame onderdelen. Samen vormen deze het bouwpakket voor het casco van je woning. Zo kun je zelf, of met hulp van je toekomstige buren, familie en vrienden, je huis in elkaar zetten. Alsof het een grote puzzel is.

Zelfbouw is ook écht zelf bouwen

Omdat het WikiHouse-concept zo eenvoudig werkt, heb je geen aannemer nodig om je huis in elkaar te zetten. Dit project biedt dan ook een uitdaging voor mensen die zelfbouw letterlijk nemen. Bouw het skelet, isoleer het, en werk vervolgens zelf de gevels, de binnenwanden en het dak af. Voor de installaties of andere zaken die je niet ziet zitten, kun je zelf of samen met de buren een vakman zoeken.

Meer weten of inschrijven?

Heb je belangstelling om een eigen WikiHouse te bouwen met de huur/koopconstructie? Ga dan naar de projectsite en schrijf je in. www.wikihousedestripmaker.nl

Over Steenvlinder INC

Steenvlinder INC is erop gericht om mensen die moeilijk aan een huis kunnen komen, te helpen met het bouwen van hun eigen woning. Of je nu zzp’er, starter of statushouder bent, of gewoon een lager inkomen hebt, in samenwerking met professionele bouwcoaches word jij het stralende middelpunt van je eigen bouwproces. Kijk voor meer informatie op www.steenvlinderinc.nl.

Wil je meer informatie over WikiHouse De Stripmaker ga dan naar www.wikihousedestripmaker.nl