Natural Pavilion pioniert met nieuwe bouwmogelijkheden

Ook van plan om de komende maanden Floriade te bezoeken? Kom dan zeker langs bij het Natural Pavilion. Het innovatieve Rijksoverheidspaviljoen bestaat voor meer dan 95% uit biobased materialen.

Het Natural Pavilion is een showcase voor meer natuurlijke en circulaire toepassingen. Het Woningbouwatelier heeft met advies en kennis bijgedragen aan bij de innovatieve aanbesteding. Er is innovatiebudget beschikbaar gesteld om enkele conceptuele onderdelen uit de HoutKern bouwmethoude van Noordereng Groep verder uit te werken.

De materialen zijn speciaal gekozen om te onderzoeken of deze ook op grotere schaal toegepast kunnen worden, zoals kurk, paprikastengels en spinaziezaad. Daarnaast zijn er ook hergebruikte materialen toegepast. Het door de Noordereng Groep gebouwde Natural Pavilion wil de bezoeker en de bouwwereld laten zien wat de mogelijkheden zijn om in de toekomst circulair en met gebruik van natuurlijke toepassingen te bouwen. Het Woningbouwatelier, Noordereng Groep en Floriade BV trekken in 2022 samen op in exposure en delen van kennis rondom het paviljoen.

Het Natural Pavilion is net als het WikiHouse genomineerd voor de Architectuurprijs Almere 2022. De prijs is vooral bedoeld om de architectuur in Almere zichtbaar te maken bij een groot publiek. Op de dag van de architectuur, zaterdag 18 juni a.s., wordt de Architectuurprijs uitgereikt aan het meest bijzondere project dat is gerealiseerd in de afgelopen twee jaar.

Vernieuwend wonen komt op Floriade Expo 2022 op meerdere plekken tot uiting. De ervaringen en inzichten uit alle experimenten van het Woningbouwatelier krijgen een plek door middel van excursies, bijeenkomsten en informatie op het terrein. De Floriade is een podium voor kennisuitwisseling rondom de overgang naar Growing Green Cities.

Floriade is van 14 april tot en met 9 oktober dagelijks geopend van 10.00 tot 19.00 uur.