Wethouder Herrema plaatst eerste paneel WikiHouse

Op vrijdag 6 oktober 2017 werd de start van de bouw van het WikiHouse in Almere officieel gevierd. Dit bijzondere moment van een even zo bijzonder project – het eerste WikiHouse in Nederland – werd met het plaatsen van een eerste paneel gemarkeerd door Tjeerd Herrema, wethouder gemeente Almere.

De handeling verrichtte wethouder Herrema onder toeziend oog van de mensen die het eerste WikiHouse in Nederland mogelijk maken Trebbe, Woningstichting GoedeStede, WikiHouseNL, nationale én Internationale vrijwilligers!

Kon je er niet bij zijn? Bekijk dan hieronder de foto’s van de plaatsing van het eerste paneel.

Bouw WikiHouse in Almere

De opbouw van het WikiHouse startte 2 oktober en neemt naar verwachting zo’n acht weken in beslag. Bijzonder aan de bouw van het WikiHouse is dat de opbouw van de woning wordt uitgevoerd door ‘meebouwers’. ‘Meebouwers’ zijn particulieren uit binnen- en buitenland die interesse hebben in het meebouwen aan de woning. Onder meebouwers zijn ook studenten van hogeschool Windesheim te vinden. Naast de bouw van het WikiHouse voeren de studenten ook werkzaamheden uit aan het terras en de verticale tuin van het WikiHouse. Een aantal bouwactiviteiten neemt Trebbe voor haar rekening, zoals de bouwplaatsinrichting, fundering, het plaatsen van kozijnen, gevel- en dakbedekking en de installaties. Eind dit jaar wordt de woning opgeleverd.

Zie hieronder hoever wij al zijn gekomen in 10 dagen!

Wat is WikiHouse?

WikiHouse is de nieuwe revolutie in de zelfbouw van woningen. Het is een innovatief open source bouwpakket dat voor iedereen op het web toegankelijk is. Het biedt de consument de mogelijkheid een nieuw ontwerp te maken of een bestaand ontwerp te verbeteren om het vervolgens te delen zodat het voor iedereen beschikbaar is, over de hele wereld. Of consumenten bouwen zelf en zoeken iets uit de groeiende bibliotheek, een kwestie van downloaden, uitfrezen en in elkaar zetten. Het delen van kennis en ervaring en het zelf maken is de kracht van WikiHouse. Mocht je interesse hebben in zelf een WikiHouse bouwen of wil je op de hoogte worden gehouden. Stuur dan een mail naar ivar@woningbouwatelier.nl